19 marraskuuta 2022

Pro:n pikkujoulut Rukalla

Savonlinnan Seudun Toimihenkilöt PRO ry. yhteistyössä Rukapalvelu Oy:n kanssa järjesti 11. - 13.11. jäsenilleen pikkujoulut Rukalla. Mikä onni, että heinäkuussa liityin ammattiliitto PRO:n jäseneksi - pääsin nyt edullisesti käymään Lapissa, kun en ole koskaan Oulua ylempänä käynyt. 

Matka alkoi kukon pierun aikaan perjantaiaamuna Kososen bussilla. Rukalla oltiin iltapäivällä. Majoituttiin Rukariutta Huoneistoihin. Huoneistot olivat hyvin varusteltuja, niissä oli jopa takka ja sauna.

Ruka
Ruka

Heti ensimmäiseksi piti lähteä ostamaan iskälle tuliaisia, koska iskä oli koirienhoitajana reissun ajan. Toki itselle piti myös matkamuistoja saada. Kaikki tarpeellinen löytyikin Matkamuistomyymälä ja ravintola Pitäjän Pirtistä, joka sijaitsi Rukan Kylällä. Rukariutalta sinne oli jonkin verran kävelymatkaa, mutta linja-autossa istumisen jälkeen kävely teki hyvää. Kylältä löytyi myös Ravintola Zone, jossa syötiin päivällinen perjantaina sekä aamiaiset lauantaina ja sunnuntaina.

Rukan Kylä
Rukan Kylä

Lauantaina aamiaisen jälkeen linkku vei meidät Oulangalle vaellukselle. Oli vaihtoehtoina vaeltaa Pieni Karhunkierros kokonaan (noin 12 km) tai osittain. Koska en ole kovin liikunnallinen ja kunto on mitä on, niin valitsin lyhyemmän matkan. Olisikohan se ollut jotain 5-6 km. Jalat olivat ihan soossia sen jälkeen. (Ja vielä pari päivää siitä eteen päinkin.) Mutta oli se sen arvoista! Muutaman tunnin vaelluksen aikana tuli nähtyä upeita maisemia, pauhaavia koskia ja vatsanpohjaa kutkuttelevia riippusiltoja.

Pienellä Karhunkierroksella oli paljon jyrkkiä nousuja ja laskuja.
Karhunkierroksella oli paljon jyrkkiä nousuja ja laskuja.

Karhunkierroksen varrella oli kuvan mylly. Sen äärellä olisi kuulemma kuvattu Fazerin mainos.
Karhunkierroksen varrella oli kuvan mylly.
Sen äärellä olisi kuulemma kuvattu Fazerin mainos.

Karhunkierroksella on useampi riippusilta.
Karhunkierroksella on useampi riippusilta.



Lauantai-iltana linja-auton keula käännettiin kohti Petäjävaaran Kammia. Siellä oli ne varsinaiset pikkujoulubileet. Halukkaat pääsi käymään savusaunassa ja syötiin ylellisesti. Kammi oli erikoinen paikka. Se sijaitsi osittain maan alla ja sen takaseinä oli kalliota, jossa oli takka ja kymmeniä tuikkukynttilöitä. Paikka on valittu vuonna 2010 maailman romanttisimmaksi ravintolaksi. Olihan se aivan mieletön!

Petäjävaaran Kammi
Petäjävaaran Kammi

Sunnuntaina aamiaisen jälkeen oli aika pakata laukut ja lähteä kohti koti-Savoa. Matkalla, noin 30 km ennen Suomussalmea, pysähdyttiin ihmettelemään turvepäisiä hahmoja pellolla. "Hiljainen kansa" on Reijo Kelan tilataideteos ja se sisältää noin tuhat hahmoa, joille vaihdetaan vaatteet pari kertaa vuodessa. Enpä ollut tämmöisestäkään ennen kuullut.

"Hiljainen Kansa" - parasta seuraa introvertille.
"Hiljainen Kansa" - parasta seuraa introvertille. 😉


Muutaman kerran nähtiin poroja linja-auton ikkunasta. Vaelluksella meitä varoiteltiin, että "jos näkyy poroja, niin älkää lähestykö, on vielä rykimäaika". 

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti