02 joulukuuta 2022

Teen itse ja en säästä

Kuinka moni tietää sen tunteen, kun on ajatellut säästävänsä tekemällä itse, mutta sitten onkin huomannut, että rahaa meni puolta enemmän ja tekele ei ole edes valmistunut...?

"Meiän mamma ainakin tietää..." T: Taika
"Meiän mamma ainakin tietää..."
T: Taika

Viime kerralla kirjoitin pikkujouluista Rukalla. Viikko ennen lähtöä sain päähäni, että tarvitsen reissuun mukaan merinovillaisen kaulahuivin, koska niskani ovat olleet tosi jumissa ja merinovilla kuulemma tekee hyvää lihaksille ja nivelille. Katselin merinovillaisia kaulahuiveja kaupassa, mutta ne maksoivat noin 40 - 50 euroa, joten en raaskinut ostaa. Sitten keksin, että hitto miehän oon artesaani, että itsehän miun se pitää tehdä! Ja äkkiäkös sitä yhden huivin tikuttaa...

Noh, menin sitten kaupan lankahyllylle ja sieltä löytyi Novita Merino 4PLY -100% merinovillalanka. Ja aivan ihanan värisenä, mutta sitä ihanaa väriä oli vain kaksi kerää. Päätin soveltaa ja ostin lisäksi kahta eri väristä 7 Veljestä Lapintaikaa -villasekoite lankaa. Ja kyllä, 4PLY ja Lapintaika ovat eri paksuisia lankoja. Ja kyllä, arvelin, että siitä saattaa koitua hankaluuksia...

Mainittakoon, että piti myös ostaa pitkät puiset neulepuikot, koska en omistanut sellaisia. Huivin alku lähti sujumaan ihan hyvin. Kunnes aamulla heräsin siihen, että isäntä toruu koiraa olohuoneessa: "Hyi Taika, ei näitä saa ottaa...". Ajattelin unenpöpperössä, että hehheh Taika on varastanut pöydältä lankakerän, TAAS. Huusin miehelle olkkariin, että lankakeränkö Taika on taas vienyt. Mies vastas "ei kun sen siun tekeleen, ja sillä oli sukkapuikko suussa".

"En se minä ollut, se oli Pirkka." T: Taika
"En se minä ollut, se oli Pirkka."
T: Taika

Harvoin pääsen niin nopeasti sängystä ylös. Menin olkkariin katsomaan tuhoja. Neulepuikko oli poikki, siis SE PUIKKO, jossa kaulahuivi oli silmukoilla! Ja muutama silmukka tippunut puikoilta. Säikähin aluksi, että koira on syönyt mahaansa osan puikosta, mutta ei onneksi ollut. No siinä sitten suhtauduin asiaan hyvin aikuismaisesti ja vedin semmoiset kunnon itku-potku-huutoraivarit. Kiukusta kihisten kyyneleet silmissä aloin poimimaan silmukoita puikolle - sille ainoalle ehjälle puikolle. Ja mietin, että se on sitten lähdettävä kauppaan ostamaan uudet puikot.

Huivin edetessä huomasin, että aiemmin aavistelemani hankaluudet lankojen eri paksuuksista pitivät paikkansa. Kirosin ja harmittelin. Päätin olla jatkamatta tekelettä ja päätin tilata Novitan verkkokaupasta muutaman kerän lisää eri värisiä Merino 4PLY -lankoja, että saan merinohuivin tehtyä. Harmikseni se ihana väri oli sieltäkin loppu, mutta tilasin montaa muuta väriä.

Tässä vaiheessa jo tiesin, että huivi ei tule valmistumaan reissuun. Enkä todellakaan enää voinut ostaa merinovillaista huivia, koska miulla oli siihen mennessä mennyt lankoihin ja puikkoihin jo noin 80-90 euroa, ehkä jopa satanen... JA ennen kuin Novitan lankapaketti saapui, oli meidän lähikauppaan tullut se ihanan värinen 4PLY -merinovillalanka! Ja arvatkaapa ostinko vielä pari kerää?

Niin... Ja se huivi... En ole edes aloittanut sitä merinovillaista kaulahuivia!!! 😂


Langat tuovat ainakin viihdykettä Taikalle, koska se on aivan hulluna villalankojen tuoksuun. Palkaksi näistä kuvaposeerauksista, se sai nuuskutella ja vähän maistella jokaista merinovillalankakerää.
Langat tuovat ainakin viihdykettä Taikalle, koska se on aivan hulluna villalankojen tuoksuun. Palkaksi näistä kuvaposeerauksista, se sai nuuskutella ja vähän maistella jokaista merinovillalankakerää.

2 kommenttia:

  1. 😂😂😂😂 Minkä meinaat sinne reissuun laittaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis reissuhan oli jo monta viikkoa sitten ja miulla oli ihan sama akryylihuivi jota käytän joka päivä ulkoillessa. 😀

      Poista