28 syyskuuta 2022

Neulahuovutettu taulu

Kolmantena artesaaniopintojeni näyttötyönä tein neulahuovutetun taulun isälleni.
Mietin muutaman kerran kehtaanko tätä edes esitellä täällä blogissa, koska mielestäni tämä meni niiiiin pieleen, kuin vaan voi mennä. Kun ei vaan saa elävän näköiseksi, niin ei saa. Kun ei osaa käyttää valoja ja varjoja, niin ei osaa. Sisäinen perfektionistini häpeää tätä "teosta" sydämensä pohjasta. Mutta isäni kehtaa pitää taulua esillä, joten kai hän sitten pitää siitä. Toivon, että hän ei koskaan kerro kenellekään kuka sen on tehnyt. Vaikka luonnossa se taulu kyllä näyttää vähän paremmalta, kuin alla olevissa kuvissa.

Katsokaa ja kauhistukaa...

Hahmotelma villalevylle: Leikkasin mallikuvasta koiran irti ja piirsin sen ääriviivat villalevylle. Leikkasin kuvasta myös koiran kuonon ja silmät yhtenä kokonaisuutena ja piirsin niiden ääriviivat. Piirtäminen oli haastavaa pehmeälle villalevylle ja näin ollen koiran muodot hieman muuttuivat.

Toteutus: Ensimmäisenä neulahuovutin taustan huovutusvillalla (KUVA 1). Käytin siihen kahta eri sävyistä vihreää, vaaleampaa ja tummempaa.
Työvaihe 1
Kuva 1


Koiran pohjustin värjätyllä mustalla (KUVA 2).
Työvaihe 2
Kuva 2


Kuonoon käytin mustaa, harmaata ja valkoista (KUVA 3).
Työvaihe 3
Kuva 3


Pähkäilin onko mallikuvassani liian hankala kuvauskulma ja totesin, että on. Niinpä päädyin purkamaan pois koko koiran naaman ja samalla purin myös korvat koska ne olivat liian pyöreät ja samalla kavensin koko koiraa (KUVA 4).
Työvaihe 4
Kuva 4


Sovelsin mallikuvaa ja tein koiran naaman suoraan eteenpäin. Silmät tein ruskealla huovutusvillalla. Viimeistelin koiran luonnon mustalla (ruskeaan vivahtava) koska ko. koira ei ole pikimusta vaan tumman ruskeaan vivahtava. Kokeilin tehdä koiralle hapsottavan turkin, mutta siitä tuli niin tökerön näköinen, että päätin jättää koiran selvärajaiseksi. Koirasta piti saada elävämmän näköinen, joten lisäsin silmiin ja kirsun päähän vähän valkoista antamaan kiiltoa ja korviin lisäsin valkoista lisäämään kolmiulotteisuutta. Kuonon ympärillekin lisäsin valkoista ja sain kuonon hieman kohoamaan. Taulu oli valmis (KUVA 5).
Valmis taulu
Kuva 5


Materiaalimenekki:
Jääkarhu villalevy 36cm x 35cm
Huovutusvilla (eri värejä) noin 33g

Työajanseuranta:
Suunnittelu 5h
Toteutus 15h
Työtunnit yhteensä 20h


Voin sanoa, että tumma pörröinen koira oli todella haastava vastus neulahuovutettavaksi. Koirasta tuli hieman totinen, ehkä jopa äkäisen näköinen, mutta se kuvaa hyvin sen pikkukoiran kipakkaa luonnetta.

Kuvan koira oli isäni Pepi. Taulua tehdessä Pepi oli vielä keskuudessamme, mutta valitettavasti menehtyi vanhuuden tuomiin vaivoihin syksyllä 2020. Pepi oli temperamenttinen hurmuripoika. 💖 Tämä kuva oli taulun mallina...

Pepi koira
Pepi 14.11.2008 - 22.9.2020




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti